Tips til at vælge den rigtige LED-pære

At købe en LED-pære i dag kan sagtens føles besværligt. Du kan nemlig ikke bare købe den første og den bedste pære, du finder og forvente, at det er den helt rette pære for dig. Så før du køber din næste LED-pære, skal du være opmærksom på flere faktorer. Disse faktorer kan du læse mere om her i denne artikel.

Det skal du være opmærksom på ved køb af LED-pærer

Skal du have hjælp fra en elektriker til at hænge lamper op til dine nye LED-pærer, eller vil du bare gerne udskifte alle pærerne i dit hjem? Lige meget hvad er der flere faktorer, du skal være opmærksom på ved køb af en eller flere LED-pærer.

Pæren skal have en korrekt sokkel

Det er muligt at købe LED-pærer med forskellige sokler. Til at starte med er det derfor en god idé at tage et kig på, om den specifikke pære er forsynet med den korrekte sokkel. På den måde kan du være sikker på, at pæren har en sokkel, der matcher din lampe.

I de fleste tilfælde er LED-pærer udstyret med sokler, der gør det enkelt og ligetil for dig at udskifte en halogenpære med en LED-pære. Dog er det værd at undersøge dette for en god ordens skyld inden køb.

Undersøg pærens lysstyrke med hjælp fra lumen

Watt har ikke den store betydning, når du skal købe en LED-pære. I stedet skal du tjekke lumen, der viser pærens lysstyrke. Det er en god idé at vælge lysstyrken alt efter, hvor pæren skal bruges henne. 

Der er stor forskel på, om du mangler lys i dit køkken eller i dit soveværelse. Mangler du LED-pærer i en god kvalitet, kan du tage et kig på https://plusled.dk.

Farvetemperaturen er også vigtig

LED-pærer fås ydermere med flere forskellige farvetemperaturer. Med hjælp fra farvetemperaturen kan du tjekke, hvor varmt eller koldt den pågældende pæres lys rent faktisk er.

Jo varmere lyset er, jo lavere er værdien på kelvinskalaen. Det samme gør sig selvfølgelig gældende omvendt. Er der tale om en høj værdi på kelvinskalaen, er lyset koldt. Hvad du skal vælge, kommer igen helt an på, hvor du skal bruge pæren henne. Desuden afhænger det af dine præferencer.

Hvorfor er LED-pærer et godt valg?

Der er flere grunde til, hvorfor det er en god idé at vælge en LED-pære i stedet for eksempelvis halogenpærer eller sparepærer. Først og fremmest er LED-pærer langt mere energibesparende, hvorfor du kan ende med at spare penge på elregningen på længere sigt.

Selvom at LED-pærer er kendt for at være en smule dyrere, kan det altså sagtens betale sig. Samtidigt er LED-pærer mere holdbare, hvorfor de har en lang levetid. Det betyder, at du ikke hele tiden skal ud og investere i nye pærer til dit hjem.

Endnu en fordel ved en LED-pære er, at den er mere miljøvenlig. Sådan en pære har heller ingen opstartstid, så den vil tænde med det samme, når du trykker på stikkontakten. Det er altid et plus.

Skriv en kommentar