Fordele og ulemper ved elektrisk gulvvarme

Hvad er fordelene og ulemperne ved at bruge denne type opvarmning.
Nogle af fordelene ved elektrisk gulvvarme er, at det er et selvstændigt anlæg, der ikke kræver et centralvarmeanlæg, fordi det er forbundet direkte med strømmen i rummet. Det praktiske er, at hvert rum styres af sit eget termometer, så du nemt kan vælge varmetillægget efter dine behov for specielle rum. Der findes mange forskellige varianter og der er mange billige alternativer (indkøbspris) som f.eks. ved gulvvarmelageret. Der er heller ingen risiko for frost som ved vandbåren gulvvarme i f.eks. sommerhuset.

Ulemperne ved elektrisk gulvvarme er, at den kan være ret dyr i drift (tjek et af mine tidligere indlæg) omkring 1,5 DKR/kWh. Derudover er det ikke muligt at skifte varmekilde efterfølgende, som man kan gøre med et vandbåret anlæg, hvor man kan skifte til den varmekilde, der er billigst i øjeblikket. En anden ulempe for boligfixeren er, at der kræves en elektriker til montering, hvis du ikke anskaffer dig et lavspændingsgulvvarmeanlæg (her kan du læse mere om det), som du selv kan installere. Der er heller ingen god og overkommelig løsning til nemt at styre flere rum eller et helt hus på samme tid.

Elektrisk gulvvarme er perfekt til f.eks. sommerhuset hvor du kun skal køre varmen et par uger om året og du undgår samtidig risikoen for at fryse.

Skriv en kommentar