10 mulige årsager til en sprunget sikring og hvad man skal gøre

De fleste har sikkert oplevet en sprunget sikring på et eller andet tidspunkt. Nogle ved altid, hvad de skal gøre, når dette sker. Hvis du er boligejer, er den person sandsynligvis dig. Sprungne sikringer er en almindelig hændelse. Men langt fra alle ved hvad man skal gøre når problemet “sprunget sikring” opstår.

Læs mere: Hurtig guide til at skifte sprunget sikring

Men hvor ofte tænker du egentlig på, hvad der kunne have fået sikringen til at sprænge, ​​meget mindre tilkaldt en elektriker for at sikre, at alt er i orden? Hvis du er som de fleste mennesker, er svaret på det sandsynligvis “Aldrig.”

Så i dag vil vi hos Elektriker Hvidovre guide dig gennem dit el-panel eller sikringsskab, samt mange ting i dit hjem, der er forbundet til det, og give dig, hvad der skulle vise sig at være meget nyttig information.

Først lidt om sikringer


De fleste mennesker i dag har fået de gammeldags sikringspaneler (også kendt som sikringsskabe) i deres hjem erstattet af moderne el-tavler med afbrydere – hvis sikringsboksene overhovedet var der, da de købte deres huse.

Alligevel bruger folk almindeligvis udtrykket “sprængt sikring” til at beskrive næsten enhver uventet elektricitetsrelateret hændelse, især en, der involverer et tab af strøm.

En “sprunget sikring” kan betyde mange forskellige ting – hvoraf flere har lidt at gøre med faktiske sikringer. Dette gør det svært at besvare spørgsmålet: “Hvorfor springer sikringer?”

Du spekulerer måske på, hvordan man kan se, om en sikring er sprunget – altså en egentlig sikring. Du vil se, at sikringen er smeltet, og der kan være forkulning på panelet.

En ægte sikring består typisk af et stykke metal, oftest en indkapslet ledning, som faktisk smelter, når den overophedes. Det er det, der stopper fejlen (alias “kort” eller “strømstød”). Den ødelagte sikring skal så udskiftes med en ny.

Strømafbrydere har på den anden side interne kontakter, der udløses af elektriske overspændinger for midlertidigt at deaktivere et givet kredsløb. Afbryderne nulstilles og kan “tændes igen” – så der er ingen grund til at udskifte noget.

10 mulige årsager til en “sprunget sikring”


Meget af tiden er det teknisk unøjagtigt at henvise til en “sprunget sikring”, så i denne artikel vil vi tilbyde dig nogle nye koncepter og ordforråd til at beskrive dine forskellige elektriske problemer.

Hvis du undrer dig over, hvad der egentlig gik galt, da din “sikring gik”, så tag et kig på følgende liste. Og ring om nødvendigt til din elektriker, eller du er i tvivl.

Årsag 1: Et overbelastet el-anlæg
Du bør være i stand til at få øje på synderen i dette tilfælde ved at lede efter en stikkontakt eller måske et individuelt apparat, der er blevet meget vant til. Forestil dig en strømskinne med et plugin til hver stikkontakt, den har, især hvis det, der er tilsluttet, er højenergibrugere.

Løsningen: Skær ned på al den strøm, der trykker på et enkelt kredsløb. Find stikkontakter på andre kredsløb for at tilslutte eller (endnu bedre) frakoble det, du ikke bruger.

Årsag 2: En kortslutning i el-installationen
En kortslutning er en type elektrisk fejl. Fejl opstår generelt, når en elektrisk strøm går ud over dens tilsigtede vej (kredsløb) på grund af manglende modstand (f.eks. fra isolering eller en afbryder).

Resultatet er en svag forbindelse mellem de to ledere, der leverer elektrisk strøm til kredsløbet. Dette forårsager overdreven strøm i strømkilden i form af “kort” eller “fejl”.

Overbelastede ledninger vil flyde over og forårsage skade. En kortslutning kan endda forårsage, at den elektriske enhed, der er ansvarlig for den, bliver ødelagt. Kortslutninger stoppes dog typisk af afbrydere, deraf deres navn.

Løsningen: Sørg for, at den defekte enhed er taget ud af stikkontakten, og at der ikke er nogen skade på stikkontakten. Test først kredsløbet. Kontroller derefter for eventuelle skader på eller omkring det elektriske panel.

Hvis du ser nogen skade, skal du ringe til en elektriker, før du gør noget andet med den. Hvis der ikke er nogen, skal du dreje afbryderkontakten tilbage til dens driftsposition. Hvis det falder ud igen, skal du ringe til en elektriker.

Årsag 3: En jordfejl
En jordfejl er en specifik type kortslutning, hvor den utilsigtede bane for den afvigende elektriske strøm flyder direkte til jorden (jord) eller rører en jordet del af systemet (såsom en jordledning eller el-boksen).

Faren for stød øges, når en person er i direkte kontakt med den svage vej til jorden. Det er derfor, køkkener og badeværelser normalt er udstyret med GFCI-udtag (jordfejlskredsløbsafbryder).

Rettelsen: Dette er i det væsentlige det samme som rettelsen for en kortslutning. Vær sikker på og test alle berørte systemkomponenter og elektriske enheder. Ring til en elektriker, hvis der stadig er noget galt.

Årsag 4: En lysbuefejl
Lysbuefejl skyldes problemer med ledninger og terminalforbindelser – for eksempel en løs klemskrue. Lysbuefejlskredsløbsafbrydere (AFCI’er), hvis dit hjem har dem, og de er opdaterede, vil udløse et kredsløb, hvis der dannes en gnist langs defekte ledninger.

Rettelsen: Dette er grundlæggende det samme som de to ovenstående. Hvis dit hjem har AFCI’er, burde fejlen have udløst kredsløbet. Hvis det ikke har AFCI’er, så tjek for skader og tilkald en elektriker om nødvendigt.

Årsag 5: Et problem med el-anlægget eller HPFI- afbryderen
Blev afbryderen udløst? El-tavlen vendt? Hvis det er tilfældet, gør afbryderne, hvad de var beregnet til: at afbryde strømmen af ​​elektricitet på grund af en eller anden form for overspænding (fejl) eller et andet problem.

Løsningen: Før du nulstiller afbryderen, skal du kontrollere, om der er tegn på skade.

Hvis afbryderen slår ud igen, kan der være et problem. Overvåg det, og hvis det bliver ved med at snuble, skal du ringe til en elektriker for at tjekke det.

Årsag 6: Den forkerte type sikring blev installeret
Sikringer kommer i mange former, størrelser og konfigurationer. Mange ligner hinanden, men har faktisk meget forskellige funktioner. Hvis du eller en anden har installeret den forkerte sikring i et sikringspanel, og der ikke er sket personskade eller tingskade …

Du er meget heldig. Uanset hvad der skete for at sprænge sikringen kunne have gjort betydelig skade. Du skal straks ringe til en elektriker for at sikre, at der ikke opstår yderligere skader. I mellemtiden må du ikke gå i nærheden af ​​sikringsboksen.

Rettelsen:
Din elektriker vil sige én ting: Slip af med sikringspanelet! Og det er præcis, hvad du skal gøre. Sikringspaneler er ikke blevet installeret i boliger i flere årtier; deres teknologi mangler de fleste af sikkerhedsfunktionerne i moderne afbrydere.

Hvis der er tale om en ny el-tavle med automatsikringer, så kan dette problem ikke opstå.

Årsag 7: Beskadigede eller forældede stikkontakter
Enhver defekt ledning eller tilsluttede dele risikerer en strømfejl (surge), som udløser et kredsløb (eller sprænger en sikring). Så igen, problemet er ikke, at afbryderen (eller sikringen) ikke gjorde sit arbejde, men snarere at der var defekt udstyr.

Løsningen: Få den defekte stikkontakt repareret, og få derefter lavet en elektrisk inspektion af hele dit hjem for at identificere eventuelle andre defekte eller beskadigede stikkontakter eller andre potentielle problemer.

Når du ved, at et af forretningerne havde problemer, burde en inspektion lette dit sind. Eventuelle anbefalede reparationer som følge af inspektionen vil lette det endnu mere.

Årsag 8: Beskadigede ledninger
Vi kan i det væsentlige sige det samme her, med det meget vigtige forbehold, at beskadigede ledninger kan forblive ubemærket langt længere og meget lettere, end beskadigede stikkontakter kan, da ledningerne for det meste er skjult inde i dit hus vægge.

Årsag 9: Dit hus har stadig en sikringsboks og 100-ampere service
Du må have kørt meget få elektriske enheder indtil dette tidspunkt. Vi antager, at du har tilføjet en enhed eller to, eller på anden måde har overbeskattet en, du allerede brugte (f.eks. ved at skrue op for ovnen til at “stege”). Betragt dette som et wake-up call.

Løsningen: Vi hader at fortælle dig det, men løsningen i denne situation er at ringe til din elektriker og få en diskussion om at opgradere tjenesten og udskifte det meget gamle sikringspanel.

Årsag 10: Din elektriske system skal opdateres
Disse “sprunget sikringer” vil sandsynligvis blive en stadig hyppigere begivenhed, og du bliver nødt til at blive ved med at nulstille dine afbrydere. I det 21. århundrede er vores efterspørgsel efter elektricitet bare meget større, end den var i det 20. århundrede.

Medmindre du ønsker at sætte dig selv og din familie på en meget streng el-“diæt”, er det tid til, hvad elektrikere kalder en “heavy up”, som henviser til 200-amp systemopgraderingen, der giver dig mulighed for sikkert at tilslutte og varme op. dine elektriske enheder.

Du vil sandsynligvis ikke vide, at opgraderingen er nødvendig, før du har fået den tjekket ud, men sikke en fantastisk mulighed for at hænge ud med din elektriker i en dag eller deromkring!


Skal du have et el-eftersyn?

Hvis du har et ældre hjem og/eller har oplevet tilfældige små elektriske problemer (såsom hyppigt udløste afbrydere), så ja, et elektrisk eftersyn ville være en god idé.

Vær dog opmærksom på, at der er tre forskellige typer elektriske inspektioner: en udført af en autoriseret hjemmeinspektør, en udført af en statsinspektør og en udført af en autoriseret elektriker.

Autoriseret boliginspektør
Hvis du har bekymringer om den sikre og effektive funktion eller dit hjems elektriske system, ønsker du ikke en autoriseret boliginspektør til dette job. De har ikke en autoriseret elektrikers dybdegående viden om dette emne.

En autoriseret hjemmeinspektør vil se på synlige dele af det elektriske system, herunder el-tavle- og afbryderkontakter, teste HPFI relæ og undersøge andre let tilgængelige dele. Hvis du har bekymringer, har du brug for mere end dette.

Statens El-inspektør
Statsinspektøren arbejder oftest med en elektriker, du har ansat, både ved arbejdets start og efter det er afsluttet.

Denne persons opgave er at sikre, at det udførte arbejde er i overensstemmelse med den elektriske kode f

eller den specifikke stat eller hvilken som helst anden jurisdiktion, der gælder (amt, kommune osv.). Du kan forvente, at den elektriker, du hyrer, har disse oplysninger.

Autoriseret elektriker
En autoriseret elektriker er den person, du ønsker til dette job. Hvis du allerede har nogen, der tidligere har gjort et godt stykke arbejde for dig, ville denne person være et godt valg. Du vil have nogen, der vil gøre mere end at “ridse overfladen.”

Udover bekymringer om tilstanden af ​​dit elektriske system, er der forskellige grunde til at overveje en inspektion, såsom:

Først og fremmest for dig og din families generelle sikkerhed
Hvis du ikke ved meget, om noget, om historien om dit hjems ledninger
Hvis dit hjem er blevet oversvømmet, eller der har været en vand-lækage
Hvis du overvejer et ombygningsprojekt
Hvis du tilføjer store apparater eller andre tunge elektricitetsforbrugende ting som et boblebad
Generelt er disse typer inspektioner ikke for dyre; Men i tilfælde af dit hjems elektriske system handler besparelser om meget mere end penge. Pas på det du skal!

Har du “sprunget sikring” endnu?

Det var meget at læse! Men vi håber, du tager nogle nyttige oplysninger væk. Vi håber også, at du i det mindste kender lighederne og forskellene mellem sikringer og afbrydere!

Her du brug for endnu en guide i hvordan du kan skifte sikring selv i gammel el-tavle klik på linket.

Og hvis du nogensinde hører (eller bruger) udtrykket “sprængt sikring” igen, forventer vi, at du tænker på alle de ting, der kan betyde. Og der går måske ikke længe, ​​før ingen har en grund til overhovedet at tale om sikringer.

Antallet af faktisk sprunget sikringer i dette land bliver færre og færre, efterhånden som folk fortsætter med at få deres gamle sikringsskabe erstattet af nye el-tavler 200-amp service, og afbrydere.

Vores afskedsord til dig er dette: Hvis du aldrig har fået lavet et elektrisk eftersyn af dit hus – eller ikke har gjort det længe – så gør det.

Du skal ikke bekymre dig om, hvad det vil koste, da det, der gemmer sig inde i dine stikkontakter og bag dine vægge, er det, du bogstaveligt talt bliver brændt af. Bare sørg for at hyre en erfaren og kyndig autoriseret elektriker.

Hvis du har spørgsmål eller er interesseret i vores priser, så lad os det vide. Vi hjælper altid gerne! Kontakt Elektriker Hvidovre 24/7.

Skriv en kommentar